17 בינואר 2014

הבלינצ'ס של אמא

כשגרתי אצל ההורים, אמא כל שבת הייתה מכינה לי בלינצ'ס ומביאה לי למיטה.
כן, אני ילדה מפונקת!
אני הייתי אוכלת אותם עם מייפל (אצל ההורים שלי זה היה סירופ בטעם מייפל) כמו פנקייק, אבל את חלקם היא הייתה ממלא במלית גבינה ומכניסה למקפיא למקרה שיבואו אורחים בהפתעה.
כשעזבתי את הבית, כל כמה חודשים הייתי מקבלת קופסה מלאה בבלינצ'סים עם גבינה שהלכו ישר למקפיא.
אני לא יכולה לתאר כמה נוח זה היה, כל פעם מוציאים כמה, מטגנים עם מעט חמאה ומתענגים על הטעם.

עכשיו כבר אין לי את הפריבילגיה הזאת ואני נאלצת להכין לבד.
אז התקשרתי לאמא שתתן לי את המתכון, כמובן שאין ממש מתכון, יש רכיבים, אבל אין כמויות.
אז ניסיתי לעבוד עם המידע שאמא נתנה, ובהתחלה יצאו לי בלינצ'ס עבים מידי, הוספתי חלב, עדיין עבה, הוספתי עוד חלב והופ - מושלם!

אז קבלו את המתכון של אמא לבלינצ'ס וכמה טיפים ודגשים ממני :)
אני מתנצלת מראש על התמונות, צולם בשעות הערב, בלי תאורה, ניסיתי לבלבל אותכם עם טיפוגרפיה של מסעדת ביסטרו וקטלוג אופנה , אבל לא נראה לי שזה יצליח להסיח את דעתכם מהצילומים המזעזעים.


לבלילת הבלינצ'ס (כ-20 בלינצ'סים קטנים)

2 ביצים
2 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
2 כפות שמן
25 גרם חמאה מומסת
1 כוס קמח
1.5-2 כוסות חלב

טורפים את הביצים.
מוסיפים את הסוכר, השמן והחמאה וטורפים.
מוסיפים מעט (כ- 2 כפות) מהחלב.
מוסיפים את הקמח וטורפים לתערובת אחידה.
ועכשיו מוסיפים את יתר החלב בהדרגה, לי יצא להוסיף מעט יותר מכוס וחצי.

הבלילה אמורה להיות ממש נוזלית - הרבה יותר נוזלית מטחינה. כשאמא שלי הסבירה לי בטלפון, היא אמרה לי שהבלילה אמורה להיות כמו בלילה של מרינדה.
חשוב מאוד שתהיה בלילה נוזלית, אחרת הבלינצ'ס יצאו עבים.

מחממים מחבת טפלון ויוצקים את הבלילה (לא משמנים את המחבת).
השלב הזה טיפה בעייתי, אם תשימו יותר מידי, הבלינצ'ס יהיה עבה. לי לקח חצי בלילה עד שקלטתי כמה ואיך לשים בשביל שיצא בלינצ'ס מושלם כמו של אמא (תמונה לעובי בהמשך). ואם תשימו מעט מידי בלילה אז יצאו צורות מוזרות (כמו בתמונה).


אני גיליתי שהכי קל זה לקחת כוס מדידה וכל פעם למזוג כרבע כוס (התאים לגודל המחבת שלי).
המלצה שלי, למזוג כמה שנראה לכם לכוס מדידה, ומשם למזוג למחבת, ככה תראו כמה בלילה אתם צריכים לכל בלינצ'ס.

יוצקים את הבלילה עם היד החלשה, ועם החזקה מסובבים את המחבת ככה שייווצר עיגול דקיק ואחיד של בלינצ'ס.
ברגע שהצדדים של הבלינצ'ס מעט יבשים  וזהובים (עניין של שניות) הופכים את הבלינצ'ס בעזרת הידיים.
אם אתם מתכוונים למלא אותם, אתם לא חייבים לטגן משני הצדדים.

זה העובי הרצוי של הבלינצ'ס, דקיק דקיק - ממש רואים דרכו

לגבי הצבע, כמה זמן לטגן בעצם,
אם אתם מתכננים לאכול ללא מילוי, אני ממליצה שיהיו ממש זהובים יפה.
אם אתם מתכננים למלא ולאכול באותו היום, שיהיו זהובים מעט, ככה שאם יבוא לכם לתת עוד טיגון קטן אחרי שכבר הבלינצס ממולא ,אז הוא לא ישחיר ויישרף.
אם אתם מתכננים להקפיא,אז טיגון ממש ממש קצר, גם יותר קל לקפל אותם כשהם לא מטוגנים מידי ובכל אופן אתם תטגנו אותם אחרי ההפשרה.
אבל בעיקרון, מה שבא לכם, העיקר שיצאו דקים ונוחים למילוי.



אני ממליצה ללחוץ על התמונה שתהיה במסך מלא, בשביל לראות את ההסברים, ואת הבדלי הצבע.


אוכלים את הבלינצ'ס מיד עם מייפל או ממלאים במילוי מתוק או מלוח.



מילוי גבינה של אמא:


מיכל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת "טבורוג" בטפ' החדר
צימוקים (איכסוש)

טורפים את גבינת הטבורוג עם מטרפה ידנית ובינתיים מקציפים את השמנת במיקסר.
מקפלים את הגבינה לשמנת המוקצפת ומוסיפים צימוקים.
מניחים עלה של בלינצ'ס על משטח עבודה, מניחים כף של מלית בחלקו התחתון של העלה, מקפלים את החלק התחתון, אחריו את הצדדים ומגלגלים.
בסרטון הזה בדקה 3:40 תוכלו לראות איך מקפלים בלינצ'ס (לכם זה ילך ביותר קלות, כי הבלינצ'ס שלה ממש עבה)

שימו לב, אין בכלל סוכר, כי אנחנו נהגנו לאכול עם הרבה מייפל.
נתן להוסיף סוכר לפי הטעם (נראה לי שרבע כוס יספיק) כאשר טורפים את הגבינה.

אפשר לאכול בלי לטגן שוב, אבל אני ממליצה לתת טיגון קטן שגם הגבינה תהיה חמימה :)

מכיוון שהיה לי במקרר גבינת ריקוטה, אז החלטתי להכין ממנה את המלית לבלינצ'ס.


מילוי גבינה של אלכס:


500 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות סוכר
1/3 כפית קינמון.

טורפים היטב את כל החומרים וממלאים באותה הצורה כמו במתכון של אמא.


חומר למחשבה (לא באמת)
מה הקטע הזה בארץ של לתת שמות לגבינות במילה "גבינה" רק בשפה שממנה הגיע אותה הגבינה.
מבלבל, אני יודעת, אסביר מחדש עם דוגמא.
ברוסית לגבינה קוראים "טבורוג" בצרפתית אומרים "פרומעז'", אם תרצה לקנות בארה"ב את הגבינה שאנחנו קוראים לה פרומעז' בארץ יצחקו לכם בפנים (סיפור אמיתי).
כי פה יש כמה סוגי גבינות צרפתיות, אז עדיף לבקש גבינת עזים (Goat cheese), או במילה אחת Chevre.
לגבי הטבורוג, לכל גבינה לבנה ברוסית קוראים טבורוג, אבל למה שאנחנו בארץ קוראים טבורוג, זה בעצם סוג של קוטג' שהיו מכינים בבית משמנת חמוצה וחלב :) 

9 תגובות:

  1. תקשיבי, זה אחד ה-פוסטים שלך!! הרגת אותי עם הבלינצ'סים האלה, ושבת בבוקר זה בדיוק הזמן המושלם להם! ינוסה ממש בקרוב :)

    נטלי

    השבמחק
  2. אפשר להקפיא עם מילוי? ואם כן. איזה מומלץ?
    (נועה)

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שאפשר! גם המילוי שלי וגם של אמא עובר הקפאה מעולה. לגבי מילויים מלוחים, אני לא ניסיתי, אבל נראה לי שמילוי של פטריות יעבוד גם בהקפאה.

      מחק
  3. רק חיזקת את הדודה שלי לבלנצ'ס, אין מנוס מחר בבוקר אכין. מזל שבאמריקה גם יום ראשון זה חופש ;)

    השבמחק
  4. רק חיזקת את הדודה שלי לבלנצ'ס, אין מנוס מחר בבוקר אכין. מזל שבאמריקה גם יום ראשון זה חופש ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. אין על יום ראשון פה, הכי מתאים לבלינצ'ס!

      מחק
  5. ואי כבר חודשים אני תוהה איך מכינים בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה/פטריות! ממש קראת את מחשבותיי :)
    ינוסה בהקדם!
    תודה על המתכון,
    יוליה

    השבמחק