7 ביולי 2014

התנור שלי

יש לי כל כך הרבה פוסטים לכתוב, אבל אין לי בכלל זמן לצערי/לשמחתי.
אבל זה פוסט שכבר כמה חודשים אני רוצה לכתוב, אז היום מצאתי סוף סוף את הזמן לכתוב אותו.

כשאני ואיתן עברו לגור ביחד בנווה שרת ב-2009, זאת היתה בעצם הדירה הראשונה של כל אחד מאיתנו שהיא לא בית הוריו, ככה שהיינו צריכים לרהט דירה שלמה כולל מכשירי חשמל.
אז כמובן שניסינו לחסוך כמה שיותר וככה יצא שקנינו מקרר ותנור יד שנייה בחנות בדרום ת"א.
התנור היה מאוד קטן, רק 2 מהגז עבדו, הוא לא עמד יציב וכמובן שלא היה בו טורבו, אבל מבחינתי הוא היה שווה את     ה-500 ש"ח ששילמנו בזמנו (כולל ההובלה שלו).
בשנה הראשונה לא הפריע לי בכלל כל המוגבלויות של התנור, כי לא נהגתי לאפות ובשביל לבשל הוא הוא היה מספיק טוב.
אם הזמן נחשפתי יותר ויותר לעניין האפייה, בעיקר בזכות מאיה ונטלי ויותר ויותר הייתי מתוסכלת מהתנור שלי.
את הדברים הרגילים כמו עוגיות, הוא היה אופה מעולה (כי החום שלו היה מגיע רק מלמעלה) אבל עוגות בחושות הייתי חייבת תמיד לסובב את התבנית, בעוגות גבינה לשים קערת מים בתחתית ובכללי לשבת מול התנור ולוודא שהחלק העליון של העוגה לא נשרף.

דווקא עם מקרונים לא הייתה לו בעיה :)

אז אחרי שנתיים כאלו היה את השלב שבו חשבנו לקנות לי תנור חדש, אבל אז אמרנו שאולי ל שווה להשקיע 2000 ש"ח רק בשביל שנתיים שלוש, כי אולי בתקווה מתישהו נוכל לקנות לנו דירה ובה כבר בטח יהיה תנור.
ואז גם הגיעה ההצעה לעבור לניו יורק ככה שזה בכלל היה נראה מיותר לחלוטין לקנות תנור לשנה.

כחצי שנה לפני המעבר שמענו דרך הפייסבוק שמכרה של איתן מוסרת את התנור שלה בחינם!
היה ברור לי שכל תנור יהיה יותר טוב מהתנור שיש לי, אז קפצתי על ההזדמנות!
נסענו לרמת גן והבאנו את התנור הביתה (הבאנו - איתן סחב אותו לבד במדרגות והרס לעצמו את הגב).

קשה לי לתאר מה היה המצב של התנור כשקיבלנו אותו, אני רק אציין שלקח לי 6 שעות לנקות אותו....
אבל זה היה נראה לי שווה את הרגע שבוא אני אוכל לאפות עוגת גבינה מבלי לחשוש שתצנח לי.

גם עם התנור החדש יוצאים מקרונים לא רעים

אז חיברתי לחשמל חיממתי אותו ואפיתי עוגת גבינה - יצא מעולה!
כמה ימים אחרי כן רציתי להכין עוגיות, שוב חיממתי תנור - אז זהו שלא, ניסיתי לחמם אותו, אבל הוא לא הפסיק לקצר לי את כל החשמל בבית.
מסתבר שלחום של 150 מעולת (שזה מה שעוגת גבינה דורשת) אין לו בעיה להגיע, אבל ל 180 הוא כבר לא יכול....
בצער רב נאלצנו לזרוק את התנור. עוד לא החלטתי ממה התעצבנתי יותר, מזה שבעלי הרס את הגב, או זה ששאפתי חומרי ניקוי במשך 6 שעות שגרמו לי למיגרנה חמורה או זה שלא נאמר לי שיש בעיות עם התנור.
בכל אופן, למזלי  יש לי אמא גאונה, שאמרה לי שתשמור לי על התנור חודש, למקרה שיקרה לתנור החדש משהו.
אז אחרי פחות משבוע חזרתי לתנור הישן :(

היום,בבית בניו יורק, יש לי תנור מעולה, שאני מאוהבת בו!
חוץ מזה שאני עדיין מתרגלת לפרנהייט, הוא מושלם! הוא מספיק גדול, מתחמם מהר והעוגות לא צונחות :)


כל כך אוהבת את התנור שלא יכולה להפסיק לאפות :)

את כל המתכונים לעוגיות שבפוסט אתם יכולים למצוא אצל נטלי שבימים אלו מוציאה ספר ראשון עם אפרת, ברור לי שהתנור שלי הולך לעבוד שעות נוספות בעקבות הספר.






3 תגובות:

  1. המקרונים סאות'פארק זה הדבר הכי הורס שראיתי כבר הרבה זמן! את גאון :)
    חוצמזה שאין כמו תנור שווה באמת

    השבמחק
  2. היי אלכס, לא מוצאת את המתכון של העוגיות האחרונות עם הסוכריות. הן סופר מפתות... ��

    השבמחק