שבוע הבא יהיה חג שבועות, החג עם המאכלים הכי שווים שיש!
אני חולה על עוגות גבינה - אני אוהבת את כל הסוגים ובכלל לא בררנית.
מאוד רציתי להכין גרסה למתכון לעוגת גבינה האהובה עליי שזאת העוגת גבינה של ה cheesecake factory.
אבל זה דורש הרבה ניסוי וטעיה , ולכן לא הספקתי להכין מתכון מגובש לפני החג, אז קבלו במקום זה את עוגת מוטי .
עוגת מוטי זאת עוגה שסבתא של איתן נהגה להכין ואבא שלו (מוטי - על שמו העוגה) ממש ממש אהב ולכן התחילו לקרוא לה עוגת מוטי.
זאת לא עוגת גבינה, אבל לפי הרכיבים אפשר להבין שהיא מאוד קלילה ומתאימה לחג (בגרסה שלי יש אפילו מעט גבינה).
את העוגה הזאת מעולם לא יצא לי לטעום, אבל שמעתי עליה רבות.
לא מזמן ההורים של איתן ביקרו אותנו והביא לי את ספר המתכונים של סבתא חנה ז"ל ( את הבובלה המפורסמת אתם יכולים למצוא כאן) אז אני החלטתי לנסות ולהכין את העוגה האהובה .
שיניתי לא מעט דברים, אבל איתן אומר שבטעמים זה עדיין מאוד דומה.
אז ראשית, זה המתכון המדובר:
העוגה מאוד תופחת באפייה וצונחת אחרי שמוציאים מהתנור, לא להיבהל- ככה זה אמור להיות, כמו בתמונה :)
* לאחר שהעוגה התקררה מוציאים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
* מקציפים את כל חומרי הציפוי עד שמתקבלת קצפת יציבה.
* מצפים את העוגה בקרם, מקררים, ולפני ההגשה מפזרים שוקולד מגורר .
השינויים שנעשו בעוגה,
מכיוון שלא רציתי להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד ברכיבים של העוגה עצמה, המרתי אותו בקקאו, עוד קצת קמח ותוספת של סוכר.
בציפוי רציתי לתת טעם יותר גבינתי, לכן הורדתי את האינסטנט פודינג ושמתי ריקוטה ווניל.
אני גדלתי במושב במרכז (עדנים) וחג שבועות הוא גם היום הולדת של המושב ולכן כל שבועות יש חגיגה במושב.
מביאים כיבוד, יש מתקני מים מתנפחים ובכללי מאוד כיף.
השנה לא יצא לי להיות במושב, אז הבאתי לי אותו לדירה. לא באמת, אבל קניתי עציץ :)
חג שבועות שמח לכולם!
אני חולה על עוגות גבינה - אני אוהבת את כל הסוגים ובכלל לא בררנית.
מאוד רציתי להכין גרסה למתכון לעוגת גבינה האהובה עליי שזאת העוגת גבינה של ה cheesecake factory.
אבל זה דורש הרבה ניסוי וטעיה , ולכן לא הספקתי להכין מתכון מגובש לפני החג, אז קבלו במקום זה את עוגת מוטי .
עוגת מוטי זאת עוגה שסבתא של איתן נהגה להכין ואבא שלו (מוטי - על שמו העוגה) ממש ממש אהב ולכן התחילו לקרוא לה עוגת מוטי.
זאת לא עוגת גבינה, אבל לפי הרכיבים אפשר להבין שהיא מאוד קלילה ומתאימה לחג (בגרסה שלי יש אפילו מעט גבינה).
את העוגה הזאת מעולם לא יצא לי לטעום, אבל שמעתי עליה רבות.
לא מזמן ההורים של איתן ביקרו אותנו והביא לי את ספר המתכונים של סבתא חנה ז"ל ( את הבובלה המפורסמת אתם יכולים למצוא כאן) אז אני החלטתי לנסות ולהכין את העוגה האהובה .
שיניתי לא מעט דברים, אבל איתן אומר שבטעמים זה עדיין מאוד דומה.
אז ראשית, זה המתכון המדובר:
עוגת מוטי גרסה II
לעוגה:
7 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח לבן
2 כפות קקאו
חופן שוקולד צ'יפס (לא חובה, אני שמתי לבן ומריר)
לציפוי:
3/4 כוס שמנת מתוקה
כוס גבינת ריקוטה
כפית מחית וניל
1/2-2/3 כוס אבקת סוכר (תלוי כמה מתוק אתם רוצים שזה יהיה)
לקישוט: שוקולד מריר מגורר
אופן הכנה:
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26.
* מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
* טורפים את החלמונים ומוסיפים אותם לקציפת החלבונים ומערבבים.
* מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והקקאו ומוסיפים אותם לתערובת ומערבבים היטב.
* מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס
* אופים 35 דקות ומוציאים לצינון
* לאחר שהעוגה התקררה מוציאים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
* מקציפים את כל חומרי הציפוי עד שמתקבלת קצפת יציבה.
* מצפים את העוגה בקרם, מקררים, ולפני ההגשה מפזרים שוקולד מגורר .
השינויים שנעשו בעוגה,
מכיוון שלא רציתי להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד ברכיבים של העוגה עצמה, המרתי אותו בקקאו, עוד קצת קמח ותוספת של סוכר.
בציפוי רציתי לתת טעם יותר גבינתי, לכן הורדתי את האינסטנט פודינג ושמתי ריקוטה ווניל.
אני גדלתי במושב במרכז (עדנים) וחג שבועות הוא גם היום הולדת של המושב ולכן כל שבועות יש חגיגה במושב.
מביאים כיבוד, יש מתקני מים מתנפחים ובכללי מאוד כיף.
השנה לא יצא לי להיות במושב, אז הבאתי לי אותו לדירה. לא באמת, אבל קניתי עציץ :)
חג שבועות שמח לכולם!
מקסים! אם מקשטים בשבבי שוקולד לבן זה ייראה עוד יותר שבועות-י!
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקתודה! צודק לגמרי לגבי השוקולד הלבן
מחקחג שמח! העוגה נשמעת טעימה מאאאד!(:
השבמחקתודה רבה!
מחקשיהיה חג שמח
כמה יפה!
השבמחקחג שמח!
חג שמח גם לך ותודה רבה!
מחק