8 בינואר 2014

מה עושים עם כל השפע הזה?!

במהלך החיים שלי בארץ, לא הרגשתי שחסר לי דברים (חוץ מפירות יער שהכרתי מאוקראינה), אבל עכשיו אני לא יודעת איך אני חוזרת לארץ מבלי שיחסר לי.
בנוסף למגוון העצום שיש פה של מוצרים יבשים מכל העולם, אין ספור גבינות, שמנים, פסטות, רטבים וכד' יש פה גם מבחר ענק של פירות וירקות, ונראה שיש אותם במהלך כל השנה.
את כל הפירות אני עוד מכירה מאוקראינה, אבל יש כאן כמה ירקות שקצת חדשים לי, אז השבוע יצא לי לחקור קצת את הקייל.


לפי ויקיפדיה זה כרוב עלים שמכונה גם כ "כרוב על" בגל הרכיבים התזונתיים שלו.
מסתבר שהוא לא רק בריא, אלא גם טעם!
בעקרון הוא מזכיר מעט את התרד בטעם ולא כל כך כרוב, למרות השם .

הדבר הראשון שהכנתי עם הקייל היה את המרק הנפלא של אפרת - מרק מנגולד, שאת המנגולד החליף הקייל.



ומכיוון שנשאר לי לא מעט ממנו וגם הייתה לי קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות פתוחה, החלטתי להכין היום פסטה ברוטב עגבניות וקייל.


בעקרון זה מאוד פשוט ולא נראה לי שממש דורש מתכון, אבל אספר לכם בכל זאת מה עשיתי :)
את הפסטה מבשלים כרגיל, רק שבחמש דקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הקייל, אחרי ששטפתם וחתכתם אותו.
והרוטב הכי מהיר ביקום - מטגנים מעט שום, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מטבלים במלח,פלפל, מעט צ'ילי, אגוז מוסקט וסוכר, מוסיפים מעט מים מהמים של הפסטה, ומעט שמנת מתוקה (הכי מהיר ופשוט שיש).
מסננים את הפסטה עם הקייל וישר מעבירים לסיר עם הרוטב, לערבוב של 2 דקות על האש.
פרמז'ן ובתאבון :)























כמו שאמרתי, הטעם שלו מעט דומה לתרד (סוג של ברוקולי ותרד עם מעט מרירות כמו המנגולד) לכן אפשר להחליף לתרד למי שאין קייל בסביבה.

היום היה לי קצת זמן לשחק במחשב על תמונות - והכוונה היא לשנות אותן לשחור לבן (זה ממש כיף).
אנחנו רוצים לתלות תמונות על הקיר בדירה, שכולן כמעט יהיו בשחור לבן.
אז קבלו טעימה




4 תגובות:

  1. איזה יופי פה!! ואיך לא ידעתי שיש לך בלוג?! ריחפתי…
    ממשיכה לקרוא ולעקוב
    <3 <3

    השבמחק