10 בפברואר 2014

נותני שירות ומתכון לעוגת בלינצ'ס

מאז שהגענו לפה, אנחנו נתקלים בחווית שירות מעולם אחר ממש!
זה בדברים הקטנים כמו להיות נחמד ואדיב ללקוח, אבל בעיקר בדברים הגדולים כמו החזרות והחלפות.

היו לנו לא מעט סיפורים כאלו פה, אני אשתף אותכם באחד.

החלפת טלוויזיה אחרי שימוש של חודש וחצי!
כן, מה שאתם שומעים בדיוק. בשבוע הראשון שלנו פה הלכנו לבסט באי לקנות טלוויזיה. אחרי שקיבלנו את הטלויזיה לדירה איתן לא היה הכי מרוצה מהגודל וקצת התחרט שלא קנה יותר גדולה.
כמובן שהחודש הראשון שלנו פה היה היסטרי, ולא היה ממש זמן להתעסק עם זה, אז דחינו ודחינו, עד שהגענו לשבוע האחרון שבו עוד נתן להחזיר/להחליף.
באותו השבוע איתן התקשר לחנות וביקש לעשות החלפה של הטלויזיה שלנו אם אחת יותר גדולה שבמחירון של בסט באי עולה 200 דולר יותר מהטלוויזיה שאנחנו קנינו, אבל באמזון אותה טלוויזיה נמכרת ב 100 דולר פחות, למזלנו בסט באי מוכנים להשוואת מחירים והסכימו למכור לנו אותה במחיר של אמזון.
אז אחרי כמה ימים, באו לקחת את הטלויזיה ולהביא לנו את החדשה ופתאום אנחנו רואים שגבו מאיתנו פחות ממה שהיינו צריכים לשלם, מסתבר שהם הוציאו את הקבלה רק ביום שבו הביאו לנו את הטלויזיה ובאותו היום היא כבר הייתה במבצע, ככה שקיבלנו אותה במחיר זהה לטלויזיה שהייתה לנו קודם.
אם היינו קונים אותה לפני חודש וחצי (כשקנינו את היותר קטנה) היינו משלמים 300 דולר יותר כי המבצעים השווים היו רק אחרי קריסמס. 
זה הזוי לחלוטין מבחינתי העניין שאפשר להחליף טלוויזיה אחרי יותר מחודש ויותר מזה, שאפילו לא בדקו אם לא הרסנו אותה או אם החזרנו את כל החלקים (בטעות לא נתתי לשליח את כל החלקים).
עניין ההחלפה לא היה פשוט, עד שהיה במלאי את הדגם שאיתן רצה לקח לא מעט זמן, עד שקיבלנו את הכסף בדואר (כי שילמנו במזומן), הכל לקח הרבה זמן, אבל לאורך כל הדרך הם היו הכי נחמדים שאפשר וזה משהו שהיה לי קצת חסר בארץ - נותני שירות אדיבים.

ועכשיו לקצת אוכל :)

אני חולה על עוגות בלינצ'ס! יש מלא גרסאות לעוגה הנפלאה הזאת ואני החלטתי לשלב 2 סוגים שאני מאוד אוהבת (הגרסה של הקרם פטיסייר השמן והמתוק והגרסה של שמנת החמוצה)והחלטתי להכין בצורת ריבועים אישיים (סתם כי ככה יותר נוח בבוקר, לקחת ריבוע במקום לחתוך פרוסה).
בעצם הבסיס הוא ע"פ המתכון של אמא שלי לבלינצ'ס שכבר כתבתי עליו פוסט מפורט והקרם הוא קרם פטיסייר שבמקום להוסיף לו בסוף שמנת מתוקה מוקצפת אני מוסיפה לו שמנת חמוצה עם מעט סוכר ולימון.
אם מכינים בגרסת העוגה הגדולה זה אפילו יוצא מאוד יפה ומרשים, בגרסת הריבועים לא כל כך, מכיוון שלא נוח למרוח קרם על קרפ בגודל ביס, אבל אפשרי בהחלט אם יש לכם זמן ואתם לא כמוני ממהרים להכין עוד ארוחת ערב.


מתכון לעוגת בלינצ'ס גדולה  (או 20 עוגות קטנות).

לבלינצ'ס:

3 ביצים
3 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
3 כפות שמן
35 גרם חמאה מומסת
1.5 כוס קמח
בערך 2.5 כוסות חלב


לקרם פטיסייר: 
(המתכון לקרם מבוסס על המתכון של נטלי לקרם פטיסייר )

350 מ"ל חלב
כפית מחית וניל איכותית
3 חלמונים
100 גרם סוכר
35 גרם קורנפלור

150 מ"ל שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון בערך (לפי רמת חמיצות שאתם אוהבים)
כף גדושה סוכר

ציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
תחילה מכינים את הקרם פטיסייר מכיוון שהוא צריך לנוח שעתיים במקרר.
מביאים את החלב עם הוניל לסף רתיחה, בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
כאשר החלב כמעט רותח מוזגים כשלישי ממנו לתערובת החלמונים עם הסוכר והקורנפלור וטורפים היטב. שופכים עוד שליש וטורפים ולבסוף את השליש האחרון . מעבירים דרך מסננת את כל התערובות לסיר, ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי טריפה מתמדת עד אשר הקרם מסמיך ממש .
מניחים את הקרם על צלחת שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

הכנת הבלינצ'ס:
טורפים את הביצים.
מוסיפים את הסוכר, השמן והחמאה וטורפים.
מוסיפים מעט (כ- 3 כפות) מהחלב.
מוסיפים את הקמח וטורפים לתערובת אחידה.
ועכשיו מוסיפים את יתר החלב בהדרגה, אמורה לצאת בלילה מאוד נוזלית (פירוט על הכנה נכונה נתן לקרוא פה)

הכנת ציפוי השוקולד:
ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

אחרי שהקרם פטיסייר התקרר, טורפים אותו בכדי שיחזור למרקם שבו הוא היה לפני הקירור.
מערבבים את השמנת החמוצה עם הלימון והסוכר ומקפלים לתוך הקרם פטיסייר.

הרכבת העוגה:
אם מכינים אחת גדולה אז פשוט בין כל שכבת בלינצ'ס מורחים שכבה דקה של קרם ומעל הכל מצפים בציפוי השוקולד.
(אמורים לצאת כ 15-20 בלינצ'סים גדולים - ככה שהעוגה לא תהיה נמוכה)
אם מכינים עוגות אישיות, קודם חותכים לריבועים/עיגולים עם חותכן עוגיות את הבלינצ'ס (בשביל שזה לא יקח שנים, שמים ערמה של 5 בלינ'צס כל פעם). בכל עוגה אישים משתמשים ב 7 ריבועי בלינצ'ס, שבין כל שכבה מניחים כשליש כפית של קרם ומעל שופכים חצי כפית ציפוי.

אפשר לקשט עם אגוזים או אפילו תותים :)









3 תגובות:

  1. אני עוקבת אחרי הבלוג המקסים שלך כבר כמה זמן,
    ורק השבוע מאיזכור מקרי של גיל גוטקין בקבוצת "שבת מתוקה" גיליתי שהיינו ביחד באותה הקבוצה.
    :)
    ביקשתי ממנו להגיד לך שהבלוג מהמם אבל אומרת גם בעצמי.

    השבמחק
  2. היוש!
    כיף לגלות את הבלוג שלך :)
    את כותבת כל כך מקסים וחווייתי שקל ומרתק להיכנס לעולם שלך,
    יופי של בלוג!

    גמני מתה על עוגות בלינצ'עס
    והגירסה שלך מיד מחזירה אותי לילדות
    לביקור אצל דודה שלי שתמיד הכינה דפי בלינצ'עס עדינים
    ואנחנו פוצצנו אותם בסירופ שוקולד עד בלי די...
    ויחד עם מלית הפטיסייר זה בדיוק הדבר שהייתי רוצה לזלול עכשיו...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      גם הבלינצ'ס של דודה שלי הם האהובים עליי :)
      אני מקווה שבקרוב אפרסם את המתכון שלה שהוא עם תוספת של דלעת שבושלה בחלב

      מחק