22 באוקטובר 2013

אני בוחרת בריהאנה

היום בוחרים את ראש העיר הבא, מסתבר שגם צריך לבחור מפלגה?!?
אז לגבי ראש העיר החלטתי כבר מזמן, אבל מפלגה? לא ידעתי שצריך.
אני די מרוצה בכללי מראש העיר שלי, אבל החלטתי להצביע לאחד חדש, לראות מה הוא יעשה, אולי בזכותו עוד אצליח לקנות דירה בעיר כשאחזור. כשחושבים על זה, זה קצת לא הוגן, הרי אין לי מה להפסיד, כי גם ככה לא אהיה פה בשנים הקרובות, לכן גם החלטתי להצביע למישהו חדש למרות שאני מרוצה מהנוכחי.
אז תושבי ת"א, תסלחו לי אם עשיתי נזק....

היום יש גם אירוע נוסף, והרבה יותר חשוב (בשבילי) - ההופעה של ריהאנה!
כל הכבוד שהביאו סוף סוף אמן רלוונטי לתקופה ולא עוד להקת רוק  מה 90s'.

והאירוע הכי חושב, חל מחר, היום הולדת של ההורים שלי!
כן, של שניהם (הפרש של 15 שנה ), הייתם חושבים שזה יקל עלי לזכור את התאריך, אבל לא.
כל שנה אני באותה בעיה, אני לא זוכרת אם זה ה 22, 23 או 24. נכון, כבר מזמן הייתי אמורה לזכור, או לפחות לרשום אפו שהו, אבל לא, כל שנה אותה בעיה.
השנה, באלגנטיות (ממש) שאלתי את אמא באיזה יום יוצא היום הולדת, כי אני לא ליד היומן (מי מחזיק יומן בכלל בימינו).
למזלי היא לא חשדה (כי מי שוכח את היום הולדת של ההורים שלו!) ואמרה לי שברביעי.
רביעי מסתדר לי מעולה! איתן לקח יום חופש בגלל שבאים לאסוף את הארגזים(הללויה)  אז חשבתי שנקפוץ להפתיע את אמא בעבודה. כן, גם לאבא יש יום הולדת, אבל הוא בפנסיה, אז הוא פחות מסכן...
החלטתי להכין להם עוגה (אצל הרוסים לא באים בידיים ריקות).
הבעיה שלי, שאין לי כל כך כלים בבית, אז אלתרתי :)




פאי פקאן (16 פאים אישיים)

לבצק:

1כוס (גידי גוב) קמח לבן
1חלמון
1 כפית וניל
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
100 גרם חמאה

למלית:
(המתכון של מרטה, עם קצת שינויים)

3 ביצים
1/2 כוס (פחות כף) סירופ תירס
קצת פחות מכס סוכר (שילוב של חום ולבן)
50 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
כפית מחית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
3 כוסות פקאנים

אופן הכנה:
1. עם יש מעבד מזון אז מעדים את הקמח עם החמאה הסוכר והמלח ואז מוסיפים את הוניל והחלמון.
לי אין כרגע, אז מעבדים עם הידיים(חשוב שהחמאה תהיה מאוד קרה)
2. יוצרים מהבצק דיסקיות בעובי 4 מ"מ ומכניסים למנז'טים( לפחות שכבה כפולה של מנז'טים,אחרת זה לא יחזיק). הדיסקית צריכה להיות מספיק גדולה, ככה שתצור גם דפנות (ממש כמו קערה). אם יש לכם תבנית לקאפייקס או למיני פאי, עדיף להשתמש בהם ולא במנז'טים מנייר.
3. עושים כמה חורים (עם מזלג) בקלתיות ומכניסים למקפיא לשעה.
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
5. אופים את הקלתיות אפייה עיוורת כ 10 דקות.



              בתמונה: אפייה עיוורת עם שעועית

6. בינתיים מכינים את המלית: טורפים את הביצים עם הסוכר,והסירופ תירס. מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הפקאנים ומערבבים ולבסוף מוסיפים את הפקאנים.
7. מוציאים מהתנור את הקלתיות, ממלאים במלית ואופים כ-40 דקות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה